Zonder Poeha
Yoga en TRE

TRE, Coaching en Groepslessen

Boek over TRE van David Berceli

Ook in de zomerperiode kun je een afspraak maken!


Je kunt TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises) en coaching op het vlak van 'stressmanagement' op allerlei manieren toepassen; alleen thuis, met wat intensievere individuele begeleiding of in groepen (max 8). Een TRE-introductie gaat altijd vooraf aan een traject van (TRE) coaching. Na zo'n eerste kennismakingssessie kunnen we samen kijken wat het meest past bij jou, in een coachingstraject. 

In de zomervakantie van Regio-Zuid van 2024 zijn er weer TRE Groepslessen, zie verder op deze pagina!


TRE is een 'zelfhulpmethodiek', maar zoals veel methodieken is het lastig om zelf de dieperliggende, vaak vastzittende patronen aan te gaan. Die zijn vaak onbewust aanwezig en dan is specifieke aanpak vanuit jezelf wat lastig. TRE gaat voornamelijk over stress en stress gaat voornamelijk over de ervaring van 'aan- of afwezigheid van veiligheid'. Ik kan als provider/coach met andere ogen kijken, kan mijn expertise en ervaring inbrengen en als een 'co-regulator' in de sessie aanwezig zijn. Ik werk binnen (TRE) coaching onder andere met de Poly Vagaal Theorie van S. Porges. Naast TRE bekijk ik ook of BML (Jos Dolstra) helpend kan zijn in je coachingstraject.

Boek over Poly Vagaal Theorie van Deb Dana

 

Na iedere sessie bepalen we wat de volgende stap is: eerst thuis verder oefenen met een bepaalde 'opdracht' en pas weer terugkomen als er een nieuwe hulpvraag ligt, of een reeks van 3-4-5 sessies vooruit plannen als je eigen proces daarom vraagt.


TRE is een zelfhulpmethodiek, maar professionele begeleiding in het begin is vaak een must. Daarna heb je er een leven lang profijt van :-)

Boek over de Nervus Vagus van Stanley Rosenberg

Mijn intentie in een individueel traject is niet zoveel mogelijk sessies plannen, maar aansluiten op wat jouw lichaam of jij als persoon nodig hebt. Soms is dat 4-5 sessies in een periode van 2-3 maanden, soms is dat ieder half jaar 1-2 herhaal sessies. 


Ik geef komend jaar weer enkele TRE Groepslessen. Maar check ook de website van TRE-Nederland, daar vind je vele andere providers die wellicht wel groepslessen aanbieden. Wanneer je een introductiesessie bij mij hebt gevolgd, kun je overal aan een groepsles meedoen.


TRE Groepslessen

Voor het opfrissen of verdiepen van je TRE beoefening!

  • Woensdag 10 juli 2024 (deze les gaat al definitief door!)
  • Woensdag 17 juli 2024
  • Woensdag 14 augustus 2024

Tijd: 19.30 - 21.00 uur. Inschrijven kan per les.

Voor een TRE Groepsles is het nodig al een TRE introductie gehad te hebben, bij mij of een andere gecertificeerde TRE Provider.
Ook die zijn natuurlijk van tevoren nog in te plannen. Ik laat minimaal 1 week van tevoren weten of de TRE les doorgaat. Betaling daarom graag minimaal een week vooraf, bij afmelding geen retour.


Kosten:
Individuele TRE introductie sessie (op afspraak; 1,5 uur): 115 euro (inclusief 9% BTW).

Persoonlijke TRE vervolg sessies (60 min.): 105 euro (inclusief 9% BTW).

TRE Groepsles (min 6, max 8 deelnemers) op reservering (90 min.): 25 euro (inclusief 9% BTW).

De TRE sessies worden niet door zorgverzekeraars vergoed.